Ako vyberať detské prádlo

Zdá sa vám, že ponuka detského spodného prádla je vlastne taká široká, že nad ňou nemá zmysel ani príliš premýšľať a treba kúpiť to čo Vám príde ako prvé pod ruku? Nenechajte sa zmiasť širokou ponukou ani pútavými farebnými motívmi. Aj nákup detskej bielizne má svoje jasné pravidlá.

Spodné prádlo je v dennom priamom kontakte s pokožkou dieťaťa. Rozhodujúca pri výbere by teda mala byť jednoznačne kvalita materiálu a čo najlepšie spracovanie. Je treba dávať prednosť predovšetkým savým materiálom, ktoré odvádzajú pot. Venujte v tomto smere svoju pozornosť v prvom rade presnému materiálovému zloženiu bielizne, z ktorého možno podľa konečnej ceny kvalitu ľahko odhadnúť. Určite kvalitnejšia (ale aj drahšia) bude košieľka z pravého hodvábu ako košieľka z "tiež hodvábu" predávaná kdesi na trhu.

Pri výbere taktiež nezabúdajte, že ide o bielizeň pre deti, ktoré sú vo vývoji. Pre chlapcov sú určite napr vhodnejšie trenírky. Pre dievčatá naopak (aj napriek protestom že to nie je trendy) voľte nohavičky s dostatočne vysokým lemom, doplnené dlhším tielkom, ktoré sa postará o udržanie ich obličiek v teple.

Vysoká cena, samozrejme, neznamená automaticky vysokú kvalitu. Veľakrát platíte len za logo alebo značku, ktorú výrobok nesie. Zároveň sa nebojte reklamovať nekvalitný tovar - napr výrazná farba či potlač na spodnom prádle musí byť vždy dostatočne fixovaná.

Vyhnite sa ale aj zbytočným reklamáciám či problémom. Pred nákupom je dobré poznať presnú veľkosť hľadaného spodného prádla - minimálne jeden z údajov. Veľkosti sa zvyčajne líšia podľa krajiny pôvodu tovaru, ale to by nemal byť problém - tovar býva označený viacerými údajmi z používaných označení.